Značaj dostavljača

Uspeh kompanije Glovo moguć je samo zahvaljujući tri glavna i podjednako važna faktora, a to su: partneri, dostavljači i klijenti. Dakle, što više sarađujemo, podržavamo se i brinemo jedni o drugima, svi ćemo postići bolje rezultate.

Kad dostavljači donesu korisnicima proizvode u savršenom stanju, oni su zadovoljni i imaju tendenciju da ponovo naruče. Zbog toga vam preporučujemo da gledate na dostavljača kao na jednog od svojih najboljih klijenata, jer upravo oni dostavljaju i predstavljaju vaš proizvod klijentima. Što više možemo da olakšamo njihovu aktivnost, to će biti bolji kvalitet dostave i samim tim će klijent biti zadovoljniji.

U nastavku možete pronaći nekoliko preporuka kako da povećate zadovoljstvo dostavljača i olakšate i njihovu aktivnost i vaše poslovanje, tako da narudžbine budu efikasno dostavljene:

– Odnosite se prema dostavljaču s poštovanjem

– Obavestite dostvaljača ako će priprema narudžbine trajati duže nego obično, i zbog čega, tako da on može da javi klijentu

– Obezbedite poseban prostor u prodavnici gde dostavljači mogu da čekaju narudžbine bez ometanja drugih gostiju

– Ponudite dostavljače vodom tokom toplih dana

Na kraju, imajte u vidu da mi takođe proaktivno obaveštavamo dostavljače o različitim akcijama koje mogu preduzeti kako bi takođe bile zadovoljene potrebe partnera, poput vas.

Bićemo vam zahvalni ako biste mogli da podelite ove preporuke sa svojim timom.

Zajedno možemo stići još dalje.