Kako da efikasno upravljate gotovinskim narudžbinama

Ako je narudžbina označena kao „gotovinska“, znači da je predviđeno da dostavljač plati narudžbinu gotovinom kada je preuzme iz vaše prodavnice.

To znači da ćete odmah dobiti novac umesto da čekate da se fakture generišu i plate. Cilj je da privučemo nove korisnike koji nerado koriste debitne/kreditne kartice i da kao rezultat toga dobijamo više narudžbina.

Kako da upravljam gotovinskim narudžbinama?

Da biste utvrdili da je dolazeća narudžbina „gotovinska“, trebalo bi da u opisu narudžbine na stranici vidite rečenicu: „Način plaćanja: Dostavljač plaća gotovinom“ (ista rečenica će se pojaviti u veb-aplikaciji za partnere). Takođe, u veb-aplikaciji za partnere/ na uređaju Sunmi / Tabletu moći ćete da vidite koje od već obrađenih narudžbina su plaćene gotovinom (Izveštaji > Istorija narudžbina). One su označene ikonom u obliku novčanice.

Ne zaboravite da zatražite od dostavljača da plati gotovinom, jer je dužnost partnera, a ne dostavljača da osigura da se to plaćanje izvrši u prodavnici. Dostavljač će platiti ceo iznos narudžbine (bez naknada za dostavu koje plaća kupac). Ako dođe do nekih problema, pozovite podršku za partnere.

Pored toga, vrlo retko se može desiti da je zbog nekih nepredviđenih okolnosti narudžbina koju ste već prihvatili plaćena gotovinom, a nije trebalo. Preporučujemo vam da uvek proverite u veb-aplikaciji za partnere, jer se tamo nalaze najnovije i najpreciznije informacije vezane za svaku narudžbinu.

Na fakturama će se i dalje prikazivati rezime svih vaših narudžbina i na kraju fakture će narudžbine za koje ste već primili gotovinske uplate biti oduzete od ukupnog iznosa prikazanog na fakturi. Imajte na umu da u veb-aplikaciji za partnere možete da vidite i filtrirate svoje narudžbine na osnovu toga da li su plaćene gotovinom ili karticom.

Za sva ostala pitanja slobodno nas kontaktirajte pomoću dugmeta „Pomoć i resursi“ u veb-aplikaciji za partnere (odeljak Profil).