Otkrijte novo Glovo rangiranje za pozicioniranje u aplikaciji

Ove nedelje Glovo je objavio novo rangiranje koje omogućava partnerima da poboljšaju pozicioniranje restorana u aplikaciji. Cilj novog algoritma je da pruži podjednake šanse svim prodavnicama na osnovu njihovog učinka. Rangiranje takođe uključuje partnere koji su se tek pridružili platformi i ostvarili interakciju sa korisnicima. 

Novo Glovo rangiranje se zasniva na 4 faktora: Stopa konverzije, učinak partnera, novi partneri i pravičnost i faktor udaljenosti.

Hajde da detaljnije pogledamo svaki od njih…

 

Stopa konverzije: Kako prodavnice mogu da poboljšaju konverziju

Partneri sa većom prodajom će biti bolje pozicionirani na zidu. 

Saznajte više o tri glavne varijable koje pomažu svakoj prodavnici da razvije posao dostave počevši od poboljšanja menija u aplikaciji

Prodavnice koje imaju bolje slike, opise i recenzije, uključujući veb-sajt restorana, ostvarile su bolji učinak. Za proizvode sa slikama i opisima postoji 3 do 8 puta veća verovatnoća da će biti dodati u korpu za kupovinu.

Klijenti imaju tendenciju da biraju prodavnice na osnovu opisa jela jer sadrže ključne informacije koje treba da uzmu u obzir kao što su sastojci, veličina proizvoda, alergeni.  Zato opisi treba da budu sažeti (ne više od 250 znakova) i da ih ima za većinu proizvoda. Slike takođe doprinose da prodavnica bude privlačnija za klijente. Glovo ispitivanja su pokazala da se proizvodi sa slikama obično kupuju 3 puta češće od onih bez slika. U ovom postu saznajte kako da maksimalno iskoristite svoj meni. 

 

Drugi način za poboljšanje stope konverzije koja pomaže prodavnicama da se bolje pozicioniraju u Glovo aplikaciji jesu promocije.

Promocije se prave brzo i lako i partneri mogu da ih aktiviraju za manje od 10 minuta preko veb-aplikacije na mobilnom uređaju, računaru ili Glovo Sunmi. 

Nema troškova za pravljenje promocija, prodavnica pokriva samo popuste koje daje klijentima. Na taj način parteri imaju potpunu kontrolu nad promocijama koje prave, uključujući podešavanje maksimalnog budžeta, kao i prekid u bilo kom trenutku.

Pravljenje promocija može da dovede do značajnog povećanja broja narudžbina i novih klijenata. Prodavnice mogu da privuku klijente nudeći promocije sa besplatnom ili dostavom sa fiksnom naknadom, kao i sniženim cenama ili 2 po ceni 1. U ovom postu saznajte kako da podesite promociju.

Na kraju, cene se takođe smatraju važnim faktorom za stopu konverzije. To znači da prodavnice treba da nude proizvode korisnicima po fer cenama. 

 

Učinak partnera: Pružite bolji doživljaj klijentima

Partneri koji imaju bolji učinak u pogledu ocena, vremena čekanja i stope otkazivanja, biće bolje rangirani na zidu. Na taj način Glovo nagrađuje boljim pozicioniranjem u aplikaciji prodavnice koje pružaju bolje iskustvo klijentima. Zadovoljni klijenti uvek naručuju ponovo!

Klijenti daju loše ocene kada njihova narudžbina ima pogrešne proizvode ili proizvodi nedostaju ili kada je jelo lošeg ukusa ili lošeg kvaliteta. Saznajte kako da izbegnete loše ocene u ovom vodiču

Vreme čekanja se takođe smatra faktorom učinka partnera jer od toga zavisi zadovoljstvo klijenata.  Uzmite u obzir vreme koje je potrebno za pripremu različitih jela i pritisnite dugme „narudžbina je spremna“ kada je gotova da bi dostavljač preuzeo narudžbinu na vreme. Treba vam neki savet o tome kako da poboljšate vreme čekanja?  Pronađite korisne savete u ovom vodiču. 

Na kraju, otkazivanja su treća stavka koju treba uzeti u obzir kada je u pitanju faktor učinka. Prodavnice treba da izbegavaju otkazivanje narudžbina tako što će onemogućiti proizvode kojih nema na stanju i promeniti radno vreme ako zatvaraju. Želite da saznate više? Ovde saznajte kako da izbegnete otkazivanja.

 

Novi partneri: Ako ste nov partner, aplikacija vam pruža veću vidljivost

Novi ste u Glovo aplikaciji? Budite bez brige. Novo rangiranje u cilju pravičnosti uzima u obzir da li je prodavnica nova i biće bolje pozicionirana na zidu. 

 

Udaljenost: Bliže opcije klijentu se prve uzimaju u obzir

Konačno, udaljenost se smatra četvrtim faktorom rangiranja. To znači da se partneri koji su bliže adresi dostave pojavljuju pre onih koji nisu blizu. Ovo takođe pomaže partnerima da imaju kraće vreme čekanja i, samim tim, bolji doživljaj klijenata.