Aplikacja internetowa i zasoby

Sprawdź, jakie porady, samouczki i materiały edukacyjne przygotowaliśmy dla partnerów.

APLIKACJA INTERNETOWA DLA PARTNERÓW

ZAPOZNAJ SIĘ Z APLIKACJĄ INTERNETOWĄ DLA PARTNERÓW

Aplikacja internetowa jest narzędziem, które umożliwia zarządzanie punktem oraz zamówieniami w Glovo. Wyświetlana jest na ekranie urządzenia, którego używasz w celu obsługi zamówień na Glovo.

Aplikacja internetowa umożliwia:

  • Przyjmowanie i drukowanie zamówień
  • Dezaktywację niedostępnych produktów
  • Dezaktywację nieczynnego punktu
  • Aktualizowanie cen produktów
  • Drukowanie dodatkowych paragonów
  • Przeglądanie raportów biznesowych i historii zamówień
  • Aktualizowanie godzin otwarcia i zamknięcia punktu
  • Aktualizowanie danych kontaktowych
  • Kontaktowanie się z nami

JAK SIĘ ZALOGOWAĆ W APLIKACJI INTERNETOWEJ DLA PARTNERÓW?

Jak działa proces meldowania się w aplikacji internetowej dla partnerów?

Pamiętaj, aby zalogować się na swoje konto w aplikacji internetowej dla partnerów na 10 minut przez rozpoczęciem zmiany oraz na godzinę przez zamknięciem punktu. Jeśli się nie zameldujesz, punkt będzie wyświetlany w aplikacji Glovo jako zamknięty i nie otrzyma żadnych zamówień.

Jak się zameldować?

Zwróć uwagę na powiadomienia wyświetlane w aplikacji internetowej dla partnerów i kliknij zielony przycisk „Zamelduj się”, gdy wyświetli się ostrzeżenie o zamknięciu punktu:

  • Na 10 minut przed rozpoczęciem każdej zmiany otrzymasz powiadomienie o konieczności zameldowania się w aplikacji w ciągu 10 minut.
  • Kolejne powiadomienie pojawi się na godzinę przed zamknięciem punktu i również będziesz mieć 10 minut, by się zameldować.

Jeśli nie zameldujesz się na czas i Twój punkt zostanie oznaczony jako zamknięty, u góry ekranu w aplikacji internetowej dla partnerów zobaczysz komunikat „Zamknięty”. Aby ponownie otworzyć swój punkt w aplikacji Glovo i zacząć otrzymywać zamówienia, kliknij ikonę domku w prawym górnym rogu.

UWAGA: REGULARNE KORZYSTANIE Z APLIKACJI INTERNETOWEJ DLA PARTNERÓW

* Ta część nie dotyczy partnerów, których system zarządzania zamówienia jest zintegrowany z Glovo lub którzy kierują różnymi punktami z jednego konta aplikacji internetowej dla partnerów.

Pamiętaj, aby zalogować się na swoje konto w aplikacji internetowej dla partnerów na 10 minut przez rozpoczęciem zmiany oraz na godzinę przez zamknięciem punktu.

W przeciwnym razie punkt będzie wyświetlany jako zamknięty w aplikacji Glovo i nie otrzyma żadnych zamówień.

W jaki sposób można sprawdzić, czy aplikacja internetowa dla partnerów działa prawidłowo?

Na 10 minut przed rozpoczęciem zmiany w aplikacji internetowej wyświetli się powiadomienie. Od tego momentu będziesz mieć 10 minut, aby kliknąć zielony przycisk „Połącz”, dzięki czemu punkt zostanie uznany za otwarty.

To samo powiadomienie pozwala opóźnić otwarcie punktu. W tym celu kliknij opcję „Tymczasowo zamknij punkt” i określ, do kiedy punkt będzie zamknięty.